اتریوم بزرگترین اکوسیستم دیفای

احتمالا برای رسیدن به جواب سوال اتریوم چیست سایت‌ها و مراجع زیادی رو بررسی کردید اما هنوز به جوابی که می‌خواستید، نرسیدید. در این مقاله قصد داریم به ساده ترین حالت ممکن و زبان عامیانه اتریوم رو معرفی کنیم و بفهمیم که چطوری کار می‌کنه؟

مردم برای فعالیت‌هایی مثل ارتباط با افراد مختلف، فعالیت‌های نرم افزاری، جست و جو در اینترنت و ذخیره سازی اطلاعات، از کامپیوتر استفاده می‌کنند. اما کامپیوترها یک ظرفیت ذخیره سازی و قدرت پردازش محدودی دارند و برای اینکه کامپیوتر قوی تری داشته باشید باید هزینه بیشتری برای تقویت سخت افزار کامپیوتر خود بپردازید.در کامپیوترهایی که مردم استفاده می‌کنند علاوه بر مشکلات ذکر شده، امکان تخریب اطلاعات هم وجود دارد که در اثر هر حادثه ای مانند نوسان برق، امکان خرابی کامپیوتر و تخریب اطلاعات شما هست. بنابراین زمانی که از کامپیوتر برای پردازش و ذخیره اطلاعات استفاده می‌کنید با مشکلاتی مثل قدرت پردازش محدود و امکان تخریب اطلاعات رو به رو هستید. علاوه بر این،در هر سازمان و اداره‌ای که اطلاعات شما روی یک کامپیوتر ذخیره شود، امکان تخریب اطلاعات وجود دارد. 

حالا فرض کنید کامپیوتری وجود دارد که امکانات بیشتری در اختیار شما قرار می‌دهد و این بار خبری از محدودیت پردازش و ذخیره اطلاعات نیست. این کامپیوتر علاوه بر این که در کمترین زمان اطلاعات شما را ثبت می‌کند، تمامی داده‌ها و اطلاعات را روی شبکه بلاک‌چینی غیرمتمرکز خود نگهداری می‌کند و امکان تخریب و نابودی اطلاعات به صفر نزدیک می‌شود. کامپیوتر قدرتمندی که درباره آن صحبت کرده ایم یک ایده خیالی نیست و مدتهاست به واقعیت پیوسته و تحت عنوان اتریوم فعالیت می‌کند. اتریوم دقیقا مشابه یک کامپیوتر قدرتمند عمل می‌کند که قابلیت اجرای نرم افزارهای گوناگون، خدمات مالی نظیر پرداخت و هزاران خدمات دیگر را به صورت غیرمتمرکز ارائه می‌کند. در واقع در جواب اتریوم چیست می‌توانیم بگوییم: اتریوم یک کامپیوتر قدرتمند است که از تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری در نقاط مختلف استفاده می‌کند تا تحت عنوان یک شبکه واحد، به کاربران خدمت کند.

درست مانند زمانی که برای کامپیوتر خود تجهیزات می‌خرید، هزینه برق می‌پردازید و یا هزینه‌های دیگری انجام می‌دهید تا با استفاده از یک دستگاه کامپیوتر فعالیتهای مختلفی نظیر جستجو در اینترنت و ذخیره اطلاعات انجام دهید، برای استفاده از شبکه اتریوم باید هزینه پرداخت کنید. واحد پول در شبکه اتریوم یک ارز دیجیتال به نام اتر با نماد ETH است. شما می‌توانید با این واحد پول از خدماتی مانند انجام تراکنش، ذخیره اطلاعات، ساخت نرم افزارهای مختلف استفاده کنید. اما کاربرد ETH تنها محدود به خدمات درون شبکه نمی‌شود و از آنجایی که اتریوم پروژه رو به رشد و بستری برای توسعه محصولات بلاک‌چینی است، می‌توان روی واحد پول آن یعنی ETH نیز سرمایه گذاری کرد. همچنین برخی از پلتفرم‌های اینترنتی قابلیت پرداخت با اتر را به درگاه پرداخت خود اضافه کردند که می‌توانید به جای پول‌های رایج، اتریوم پرداخت کنید.

اتریوم چگونه کار می‌کند؟

زمانی که وارد یک اداره دولتی می‌شوید بخشی مانند بایگانی وجود دارد که در آن با انبوهی از پرونده و اسناد مواجه می‌شوید. مدل‌های سنتی ذخیره اطلاعات با مشکلاتی نظیر دستکاری و تخریب اسناد رو به رو هستند و در طول تاریخ اسناد بسیاری به این دلیل نابود شدند. مشکل تخریب پذیری اطلاعات به وسیله یک شبکه بلاک‌چینی مانند اتریوم حل می‌شود و امکان نابود کردن اطلاعات به صفر می‌رسد. شبکه اتریوم نیز مانند یک اتاق بایگانی عمل می‌کند که در آن اطلاعات گوناگونی نظیر سابقه تراکنش‌ها، قراردادهای هوشمند و اطلاعات این چنینی وجود دارد. اما در این نوع از شیوه ذخیره سازی اطلاعات، از فضای غیرمتمرکز بلاک‎‌چین استفاده می‌شود و اطلاعات در یک شبکه شفاف با قابلیت دسترسی عمومی نگهداری می‌شود. اما وظیفه بلاک‌چین اتریوم صرفا نگهداری اطلاعات نیست و مشابه اتاق بایگانی سنتی، اتریوم نیازمند مسئول بایگانی برای حفظ امنیت و نگهداری اسناد، همچنین پردازش و ثبت اطلاعات جدید است.

در شبکه اتریوم به مسئول بایگانی نود(Node) یا گره گفته می‌شود با این تفاوت که یک فرد این مسئولیت را بر عهده ندارد و نودهای زیادی روی شبکه اتریوم به اعتبارسنجی داده‌ها می‌پردازند. نودها یا اعتبارسنج‌های شبکه اتریوم افرادی هستند که تراکنش‌های شما را در شبکه تایید می‌کنند  و اطلاعات مربوط به آن را در بلاک‌های پیوسته پردازش می‌کنند تا شبکه اتریوم به فعالیت خود ادامه دهد. اعتبارسنج‌های شبکه با در دست داشتن تاریخچه شبکه همچنین استفاده از آخرین نسخه نرم‌افزار شبکه، با استفاده از توان عملیاتی خود که در شبکه‌های اثبات کار دستگاه‌های فیزیکی ماینر و در شبکه‌های اثبات سهام مانند اتریوم، وثیقه گذاری رمزارز اتر(حداقل 32 اتریوم) است، به اعتبارسنجی در شبکه می‌پردازند.

بزرگترین اکوسیستم دیفای

شروع فعالیت اتریوم

ویتالیک بوترین خالق اتریوم، ابتدا قصد داشت تا با انجام بروزرسانی‌های متعدد قراردادهای هوشمند را به بلاک‌چین بیت‌کوین اضافه کند. اما ایده‌های او توسط کامیونیتی توسعه‌دهندگان بیت‌کوین نادیده گرفته شد و این موضوع اشتیاق ویتالیک برای راه‌اندازی اتریوم را بیشتر کرد.  نهایتا ویتالیک بوترین با انتشار یک مقاله (وایت پیپر) در اواخر سال 2013، جزئیات ایده اتریوم را مطرح کرد. ایده خلاقانه اتریوم سبب شکل گیری تیم بنیانگذاران شامل افرادی مثل جو لوبین بنیانگذار کمپانی ConsenSys، گوین وود بنیانگذار پولکادات و چارلز هاسکینسون بنیانگذار کاردانو شد. در کنفرانس میامی بیت‌کوین در سال 2014، ویتالیک بوترین مفاهیم اولیه بلاک‌چین را برای عموم کاربران توضیح داد و دیده شدن او در این کنفرانس به ایجاد یک جلوه عمومی برای اتریوم کمک کرد. نتیجه این کنفرانس برای اتریوم، جمع آوری 18 میلیون دلار سرمایه در یک رویداد عرضه اولیه در همان سال بود. بعد از تمام فرازونشیب‌هایی که بنیاد اتریوم و تیم توسعه‌دهنده آن طی کرده، پروژه اتریوم به صورت رسمی در سال 2015 شروع به کار کرد.

مطالب مرتبط