معرفی رمزارز ترون

مفهوم قرارداد هوشمند  

در زندگی روزمره ما با انواع مختلفی از قراردادها رو به رو هستیم، زمانی که در یک شرکت شروع به کار می‌کنیم قراردادی بین ما و کارفرما امضا می‌شود که تمام جزئیات همکاری در آن ذکر شده است. یا زمانی که اقدام به خرید و فروش خودرو و ملک یا هر دارایی دیگری می‌کنیم، برای تشکیل یک چارچوب قانونی از قراردادها استفاده می‌کنیم. قراردادها انواع مختلفی دارند اما همه آنها با هدف ایجاد یک چارچوب قانونی برای روابط مختلف مثل روابط کاری و تجاری شکل می‌گرند که طرفین قرارداد را ملزم به اجرای بندهای آن می‌کنند. اما در برخی از معاملات یکی از طرفین اختلالی در نظم معامله ایجاد می‌کند و با عمل نکردن به تعهدات خود، روند معامله را دچار مشکل می‌کند. قراردادهای مهم در مراجع قانونی نظیر دفاتر اسناد رسمی ثبت می‌شود اما در صورتی که شما برای حق و حقوق خود به آنها مراجعه کنید و شکایت ثبت کنید، فرایند طولانی و نسبتا زمانبری در انتظار شماست. خبر خوب این است که بسیاری از این مشکلات به کمک بلاک‌چینی نظیر ترون و قراردادهای هوشمند آن قابل حل می‌باشد.

فرض کنید یک قراردادی وجود دارد که به صورت خودکار بندهای آن اجرا می‌شود و هیچ شخص ثالثی وجود نداشته باشد. به این معنی که شما و فردی که با آن معامله یک قرارداد دیجیتالی را امضا کنید که توسط کامپیوترهای قدرتمند شروط آن اجرا شود و همه واسطه‌ها حذف شود و راهی برای عمل نکردن به تعهدات وجود نداشته باشد، به این نوع از قراردادها در فضای بلاک چین، قراردادهای هوشمند (Smart Contract) گفته می‌شود. به عنوان مثال من هوای استان تهران را برای فردا آفتابی و شما بارانی پیش بینی می‌کنیم و هر کدام نفری 100 دلار در یک قرارداد هوشمند قرار می‌دهیم  و سایت سازمان هواشناسی را به عنوان مرجع برای قرارداد هوشمند تعریف می‌کنیم. فردا که قرارداد هوشمند وضعیت هوا را از سایت سازمان هواشناسی دریافت کند کل مبلغ به کیف پول فردی که پیش بینی درستی انجام داده واریز خواهد شد. به واسطه این قرارداد هوشمند، شروطی که برای آن تعریف می‌شود و منابع اطلاعاتی که در اختیار آن قرار می‌گیرد، هیچ نقصی در معاملات نخواهد بود و به لطف فناوری بلاک‌چین تمام امور قرارداد بدون دخالت شخص ثالث انجام می‌شود.

ترون

ترون بستری برای توسعه قراردادهای هوشمند

اما کاربرد قرارداد هوشمند در مثال‌های جزئی خلاصه نمی‌شود به واسطه آن می‌توان یک جهان غیرمتمرکز راه اندازی کرد که در آن اموری نظیر فعالیت‌های مالی، ذخیره اطلاعات و داده‌‌ها و هزاران فعالیت دیگر به صورت غیرمتمرکز و بدون نیاز به واسطه انجام می‌شود. حال که با قراردادهای هوشمند آشنا شدید، درک بهتری نسبت به پروژه ترون پیدا خواهید کد. ترون را می‌توان بستری برای توسعه قراردادهای هوشمند معرفی کرد که روی این بستر یا بهتر است بگوییم شبکه بلاک‌چینی، به واسطه قراردادهای هوشمند، خدماتی نظیر صرافی ارز دیجیتال، فضای ذخیره سازی اطلاعات، فضای تولید محتوا و… ایجاد شده است. همه این پروژه‌ها به وسیله قرارداد هوشمند کار می‌کنند و زمانی که شما مثلا از یک صرافی غیرمتمرکز برای خرید و فروش ارز دیجیتال استفاده می‌کنید، تمام فرایند به وسیله قراردادهای هوشمند اجرا می‌شود. برای مثال شما کیف پول خود را به صرافی وصل می‌کنید تا تتر خود را به بیت‌کوین تبدیل کنید، زمانی که روی دکمه مبادله رمزارز خود کلیک می‌کنید، قرارداد هوشمند برای شما اجرا می‌شود و تتر موجود در کیف پول شما را به بیت‌کوین تبدیل می‌کند.

پروژه ترون فعالیت خود را سال 2017 شروع کرد و اکنون به واسطه استفاده از قراردادهای هوشمند به عنوان یک شبکه بلاک‌چینی غیرمتمرکز با محصولات متنوع، کاربران زیادی را به خود جذب کرده است. هر قرارداد هوشمند یک فعالیت را انجام می‌دهند و زمانی که چندین قرارداد در کنار یکدیگر قرار بگیرند یک پلتفرم یا نرم افزار را تشکیل می‌دهند که اصلاحا به آن اپلیکیشن غیرمتمرکز یا DApp گفته می‌شود. به عنوان مثال یک صرافی غیرمتمرکز شامل قرارداد هوشمند اتصال کیف پول، تبادل دارایی، مدیریت نقدینگی صرافی و چندین قرارداد هوشمند دیگر است که همه آنها در کنار یکدیگر صرافی غیرمتمرکز (DEX) را می‌سازند.از دیگر خدمات بنیاد ترون سرویس ذخیره اطلاعات به صورت غیرمتمرکز است که بیت تورنت نام دارد. شما می‌توانید به جای اینکه اطلاعات خود را در فلش مموری، هارد دیسک کامپیوتر، سرور و یا حتی فضای ابری متمرکز قرار دهید که به وسیله اشخاص ثالث نگهداری شود، از سرویس بیت تورنت استفاده کنید و اطلاعات خود را روی شبکه غیرمتمرکز ترون حفظ کنید.

واحد پول ترون

برای قراردادهایی که در مراجع قانونی ثبت می‌کنیم، هزینه‌ای تحت عنوان کمیسیون یا کارمزد پرداخت می‌شود. در شبکه ترون نیز برای استفاده از خدمات و قراردادهای هوشمند یا حتی توسعه اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز، نیازمند پرداخت هزینه خدمات هستید. تمام هزینه‌ها در این شبکه به وسیله یک ارز دیجیتال به نام Tronix با نماد TRX انجام می‌شود. این رمزارز در واقع واحد پول شبکه ترون برای پرداخت هزینه‌ها است. همچنین می‌توانید به عنوان یک دارایی به آن نگاه کنید و با خرید این ارز دیجیتال، روی شبکه ترون سرمایه‌گذاری کنید. از دیگر قابلیت‌های واحد پول ترون یا همان رمزارز TRX می‌توان به امکان مشارکت در امور پروژه اشاره کرد. افرادی که این رمزارز را نگهداری می‌کنند می‌توانند در امور پروژه شرکت کنند و به واسطه توکن‌های خود رای بدهند و آینده پروژه را رقم بزنند.

مطالب مرتبط